Chicken 65 | चिकन 65 | Chinese dish | चायनीज डिश | आसन विधी | घर मे तयार करो | Cooking with professional chief





विधि:-
चिकन 65
तैयारी का समय: 15 मिनट का समय
खाना पकाने का समय: 20 मिनट
सर्व: २
कोर्स: स्नैक

सामग्री
400 ग्राम चिकन, क्यूब्स में कटौती
1/2 कप दही
1 टेबलस्पून अदरक लहसुन का पेस्ट
1 बड़ा चम्मच करी पत्ता, कटा हुआ
काली मिर्च पाउडर स्वाद के लिए
1 चम्मच भुना जीरा पाउडर
नमक स्वादानुसार / नमक स्वादानुसार
2 चम्मच देगी लाल मिर्च पाउडर / कश्मीरी लाल मिर्च पाउडर
2-3 बड़े चम्मच चावल का आटा
डीप फ्राई करने के लिए तेल

तड़के के लिए
1 बड़ा चम्मच तेल
2 हरी मिर्च, स्लिट
1 बड़ा चम्मच लहसुन, कटा हुआ
10-12 करी पत्ते
काली मिर्च पाउडर स्वाद के लिए

प्रक्रिया: -
• चिकन, दही, अदरक लहसुन का पेस्ट, करी पत्ते, काली मिर्च पाउडर, जीरा पाउडर, नमक और लाल मिर्च पाउडर डालें।
• चिकन को अच्छी तरह से मिलाएं और कोट करें, न्यूनतम 30 मिनट के लिए मैरीनेट करने के लिए अलग रखें।
• मैरिनेशन के बाद, अब चावल का आटा डालें और अच्छी तरह मिलाएँ।
• कढ़ाही में तेल गरम करें और चिकन को कुरकुरा होने तक डीप फ्राई करें।
• एक शोषक कागज पर नाली और अलग सेट करें।
• कड़ाही में तेल गरम करने के लिए, हरी मिर्च, लहसुन और करी पत्ता डालें, सुगंधित होने तक भूनें।
• तला हुआ चिकन जोड़ें और अच्छी तरह से टॉस करें। काली मिर्च पाउडर डालें और अच्छी तरह से टॉस करें।
• गर्म - गर्म परोसें



Recipe:- CHICKEN 65 Preparation Time: 15 minutes + marination time Cooking Time: 20 minutes Serves: 2 Course: Snack Ingredients 400 gms chicken, cut in cubes ½ cup yogurt 1 tbsp ginger garlic paste 1 tbsp curry leaves, chopped Black pepper powder to taste 1 tsp Roasted cumin powder Salt to taste / नमक स्वाद अनुसार 2 tsp Degi red chilli powder / Kashmiri Red chili Powder 2-3 tbsp rice flour Oil to deep fry For Tempering 1 tbsp oil 2 green chillies, slit 1 tbsp garlic, chopped 10-12 curry leaves Black pepper powder to taste Process :- • Add chicken, yogurt, ginger garlic paste, curry leaves, black pepper powder, cumin powder, salt and red chilli powder. • Mix and coat the chicken well, set aside to marinate for minimum 30 minutes. • After margination, now add rice flour and mix well. • Heat oil in a kadhai and deep fry the chicken until crisp. • Drain on an absorbent paper and set aside. • For tempering heat oil in a pan, add green chillies, garlic and curry leaves, saute till fragrant. • Add the fried chicken and toss well. Add black pepper powder and toss well. • Serve hot

Comments